Dr Ortutay Csaba Péter


WANTED! WANTED!

Ismert adatok:
Cím: 33710 Tampere Keskisenkatu 6. F/37. Finnország

Életem története:

Amint a címlistából kideríthettétek, Finnországban élek, és ez még pár évig így is marad. Szabó Kriszta stílusában folytatom: feleség-1, gyerek-3, eddigi munkahelyek száma-3, távolság Magyarországtól-2200 (km), hőmérséklet--30 (jó, ez csak ritkán van, és akkor se sokáig). Busszal járok, meg bringával (már mikor nincs méteres hó, mint most), a sört tovabbra sem szeretem.
99 -ben végeztem az ELTEn, mint molekuláris biológus, és rögtön maradtam is a Genetikai Tanszéken doktorizni. A doktortimat 2003 decemberében védtem meg evolúciógenetikábol, de valójában már akkor is bioinformatikai módszereket használtam a kuatásaimhoz.
Akkor pályáztam meg ezt a finnországi állást, és meg is kaptam, közben átmenetileg az ELTEn voltam tanársegéd meg a gödöllői biotechnológiai kutatóintézetben dolgoztam mint tudományos segédmunkatárs. Szóval 2004 januárban jöttünk ide ki Tamperébe, ahol bioinformatikus kutató vagyok. Azért postdoc, mert már doktori fokozattal rendelkezem. A hóban ülést csak képletesen értettem, mert persze itt jó nagy hó van, áprilisig hóbiztosak a helyi sípályák. Dolgozni meg továbbra is bioinformatikát kutatok, ami azt jelenti, hogy naphosszat a számítógep előtt ülök, es hol adatbázist építek, hol az immunrendszerrel kapcsolatos fehérjék evolúcióját próbálom földeríteni, hol meg a kutatási eredményeimből cikket írok, ugyanis a munkámat az elfogadott szakcikkek után értékelik. No, ennyit a "karrieremről". (Azert elég jól érzem magam a bőrömben, és a szakmai pályámmal is elégedett vagyok.)

WANTED! WANTED!