Pintér Noémi


WANTED! WANTED!

Ismert adatok:
Cím: Kecskemét, Stádium utca 17. III/86.

Életem története:

Egy kicsit kanyarodjunk vissza a múltba, ahogy olvastam a leveleket, (amit alig győzök) sok közös élmény: osztálykirándulás, ki mit tud (Liána és a Lecsippentett májdarabkák című fergeteges előadások), esti röpizések, főzés a koliban elevenedett meg bennem. Jó, hogy van mire visszagondolni! Lehet, hogy azért állnak hozzám közel ezek a dolgok, mert Kecskeméten a Katona József Gimnáziumban tanítok biológiát, kémiát és "emberismeret és etika" tantárgyakat és így a fiatalabb generációval többször élek meg hasonlókat.
De ne szaladjunk a dolgok elébe!
Az egyetemet Debrecenben végeztem 1999-ben kémiából és 2000-ben biológiából. Az álláskeresés bonyodalmasan indult (Nem tudtam hol a helyem egyházi vagy állami intézményben? Budepesten vagy vidéken? Isten hol szertne látni?) de végül egyenes út vezetett Kecskemétre. Hamar megszerettem a várost. Egyedül érkeztem, és még nem futottam össze életem párjával. Úgy gondolom, hogy ennek ellenére tartalmas az életem, nem vagyok magányos. Néha megfordul a fejemben, hogy talán túl sok mindennel foglalkozom.
Szóval, a 2000/2001-es tanévet itt kezdtem, és azóta is itt dolgozom. Szinte hihetetlen, de ez már az ötödik tanévem. Ebben az ifjúi környezetben kevésbé veszi észre az ember, hogy szalad az idő. Nagyon szeretem a kamaszokat, közel áll hozzám ez a korosztály. (Szeretem ahogy kimondják a véleményüket, kreativitásukat, energikusságukat, de olykor bosszant a közömbösségük, pimaszságuk.)
Az életem hasonlít az egyetemi évekhez, mert meghatározott a tanév rendje. Tanítás, tanulás és a szünetek. Azért írtam, hogy tanulás, mert levelezőn a nagykőrösi Református Főiskolán általános szociális munkás szakon tanulok, most harmadéves vagyok. Örülök, hogy még az ötödik tanévben is tart a lelkesedésem a tanításban. Három éve osztályfőnök vagyok, a gyerekek most kilencedikesek /14-15 évesek/, 35-en vannak( ez egy kicsit sok, különösen úgy, hogy a fiúk alkotják a többséget). Válogatott csapat mind a tehetségben, mind a rosszaságban. Mondhatom, hogy jelentősen meghatározzák egy-egy napomat. Szünetek, pihenés.szabadidő. Hogy miből áll? Bekapcsolódtam a református gyülekezetbe, ifjúsági bibliaórát vezetek vagy segítek a gyerekmunkában. Utazgatások a szomszédos országokba, vagy kicsit messzebbre. Túrák. Emberi kapcsolatok ápolása (család, barátok), és építése.
Röviden és lényegretörően ennyi!